UDMURDI RAHVUSTOIT

UDMURDI RAHVUSTOIT

Udmurdi perepetšide õpituba

Perepetš on Karjala piruka sugulane Udmurdimaalt. Perepetšidega kostitasid Brangurti memmed 2012. aasta Eurovisioni finaalis publikut. Perepetšide sisu võib olla väga erinev: hommikune pudrujääk või aianurgas leiduv värske nõges. Samahästi saab valmistada väga rammusaid, aga ka gluteeni, muna ja lihata perepetše.

Perepetšid
  • Koolitaja: Muš Nadii
  • Õpitoa kestus: veebipõhiliselt 1 tund, kohapeal 2 tundi
  • Sihtrühm: täiskasvanud ja lapsed alates 7. eluaastast
  • Vajalik: toiduvalmistamiseks sobilik ruum, pliidi ja ahju olemasolu
  • Rühma suurus: 8-15 inimest
  • Hind: veebipõhine koolitus 10 eur/in ning kohapeal 10 eur/in
  • Hind sisaldab materjalikulu, koolituse läbiviimise tasule lisanduvad transpordikulud



Udmurdi nõgesesupi õpituba

Kevadine värskete nõgestega supp on kauaoodatud hõrgutis udmurdi köögis. Selle valmistamine sarnaneb eesti nõgesesupile. Võimalik on valmistada rammusat, aga ka gluteeni, muna ja lihata suppi.

Nõgesesupp
  • Koolitaja: Muš Nadii
  • Õpitoa kestus: veebipõhiliselt 45 minutit, kohapeal 1 tund
  • Sihtrühm: täiskasvanud ja lapsed alates 7. eluaastast
  • Vajalik: toiduvalmistamiseks sobilik ruum, pliidi olemasolu
  • Rühma suurus: 8-15 inimest
  • Hind: veebipõhine koolitus 5 eur/in ning kohapeal 5 eur/in
  • Hind sisaldab materjalikulu, koolituse läbiviimise tasule lisanduvad transpordikulud

Udmurdi kokroki õpituba

Kokrok on kinnine pirukas, mille sisuks on tavaliselt köögiviljad: peet, porgand, kaalikas, kartul. Võimalik on valmistada väga rammusaid, aga ka gluteeni, muna ja lihata kokrokke.

Kokrokid
  • Koolitaja: Muš Nadii
  • Õpitoa kestus: veebipõhiliselt 1 tund, kohapeal 2 tundi
  • Sihtrühm: täiskasvanud ja lapsed alates 7. eluaastast
  • Vajalik: toiduvalmistamiseks sobilik ruum, pliidi ja ahju olemasolu
  • Rühma suurus: 8-15 inimest
  • Hind: veebipõhine koolitus 10 eur/in ning kohapeal 10 eur/in
  • Hind sisaldab materjalikulu, koolituse läbiviimise tasule lisanduvad transpordikulud

Udmurdi mušniki õpituba

Mušnik on lõunaudmurtide saiake, mille rukkijahust põhja peale valatakse nisujahust tainas. Vahele sobib panna nii kala kui ka liha. Võimalik on valmistada väga rammusaid, aga ka gluteeni, muna ja lihata mušnikke.

Mušnikud
  • Koolitaja: Muš Nadii
  • Õpitoa kestus: veebipõhiliselt 1 tund, kohapeal 2 tundi
  • Sihtrühm: täiskasvanud ja lapsed alates 7. eluaastast
  • Vajalik: toiduvalmistamiseks sobilik ruum, pliidi ja ahju olemasolu
  • Rühma suurus: 8-15 inimest
  • Hind: veebipõhine koolitus 10 eur/in ning kohapeal 10 eur/in
  • Hind sisaldab materjalikulu, koolituse läbiviimise tasule lisanduvad transpordikulud

Udmurdi kõstõbei õpituba

Kõstõbei on tortilja sugulane Udmurdimaalt. Jahust ja veest valmistatud taignast tehtud kuivade „lehtede“ sisse keeratakse tavaliselt nisu- või kartuliputru. Võimalik on valmistada väga rammusaid, aga ka gluteeni, muna ja lihata kõstõbeid.

Kõstõbeid
  • Koolitaja: Muš Nadii
  • Õpitoa kestus: veebipõhiliselt 1 tund, kohapeal 2 tundi
  • Sihtrühm: täiskasvanud ja lapsed alates 7. eluaastast
  • Vajalik: toiduvalmistamiseks sobilik ruum, pliidi ja ahju olemasolu
  • Rühma suurus: 8-15 inimest
  • Hind: veebipõhine koolitus 10 eur/in ning kohapeal 10 eur/in
  • Hind sisaldab materjalikulu, koolituse läbiviimise tasule lisanduvad transpordikulud

Udmurdi pelmeeni õpituba

Pelmeenid on osa udmurdi identiteedist. Sõna “pelmeen” on tulnud udmurdi keelest ning tähendab kõrvakujulist leiba. Udmurdimaal on pelmeenidele lausa ausammas püstitatud ja veebruari alguses tähistatakse ülemaailmset pelmeeninädalat. Pelmeenide valmistamine on suurejooneline kogupereüritus. Pelmeenide kuju ja valmistamise viisid on piirkonniti erinevad. Udmurtias süüakse pelmeene tavaliselt puljongiga. Õpitoas valmistame Lõuna-Udmurdimaa pelmeene sealihaga. Võimalik on valmistada väga rammusaid, aga ka gluteeni, muna ja lihata pelmeene.

Pelmeenid
  • Koolitaja: Muš Nadii
  • Õpitoa kestus: veebipõhiliselt 1 tund, kohapeal 2 tundi
  • Sihtrühm: täiskasvanud ja lapsed alates 7. eluaastast
  • Vajalik: toiduvalmistamiseks sobilik ruum, pliidi ja ahju olemasolu
  • Rühma suurus: 8-15 inimest
  • Hind: veebipõhine koolitus 10 eur/in ning kohapeal 10 eur/in
  • Hind sisaldab materjalikulu, koolituse läbiviimise tasule lisanduvad transpordikulud