Selle aasta kevadel osalesid ingerisoomlased Eesti Folkloorinõukogu pärimusinkubaatoris, kus õppisid, kuidas oma kultuuri ja paikkonna eripärasid tutvustada ning edasi õpetada. Nüüd on hea meel näidata ühte käidud tee tulemust: mis on ingerisoomlaste maitokaali ja mis selle pealtnäha lihtsa toidu eriliseks teeb? Aili Tervonen räägib oma pere Eestisse sattumise loo ning avab vaarema Ewa retseptisahtli.
Maitokaali retsept
Vaja läheb:
300g värsket peakapsast
70g porgandit
15g võid
0,5 l piima
soola
tilli
Valmista suppi nii:
- Pese ja koori porgandid. Tükelda kapsas laastudeks ja porgand kuubikuteks.
- Pane köögiviljad potti ning vala juurde niipalju vett, et köögiviljad napilt kaetud oleks. Lisa sool ja või, keeda pehmeks.
- Kalla potti piim. Kuumuta pidevalt segades tasasel tulel keemiseni.
- Serveeri hakitud tilliga.
Video: Rasmus Puksmann, Joosep Kink
Foto: Laura Liinat
Toetajad: Kultuuriministeerium, Tallinna Kodurahuprogramm
Comments are closed.