ANU KANNIKE “EESTLASTE TOIDUKULTUUR – ODRAKÄKIST BUBERTINI”
Milliseid toite võis näha meie esivanemate laual? Mida söödi suurtel ikalduse- ja näljaaastatel? Mitu korda päevas võis eestlane endale toidupause lubada? Kas talurahvas hobuseliha sõi? Mida arvati siseelundite söömisest? Kas eestlased armastasid taimeteesid rüübata? Millal hakkasid me esivanemad magustoite sööma?
Neile ja paljudele teistele küsimustele annab vastuseid pärimuse podcasti külaline etnoloog, Eesti Rahva Muuseumi vanemteadur Anu Kannike.
Saatejuht ja toimetaja Kristi Pumbo. Heli: Tanel Kadalip. Eesti Folkloorinõukogu, 2024.
Kasutatud arhiivisalvestised (Eesti Kirjandusmuuseumi Eesti Rahvaluule Arhiiv):
- Meil_anti_Leilult RKM, Mgn. II 796 c < Kodavere, Tartu raj., Pala k/n., Raatvere k. – Selma Lätt; Lilia Briedis < O. Treial; L. Laasma; L. Reinsalu; K. Villik (1962)