INGERISOOME KÖÖK: MAITOKAALI

top feature image

INGERISOOME KÖÖK: MAITOKAALI

Selle aasta kevadel osalesid ingerisoomlased Eesti Folkloorinõukogu pärimusinkubaatoris, kus õppisid, kuidas oma kultuuri ja paikkonna eripärasid tutvustada ning edasi õpetada. Nüüd on hea meel näidata ühte käidud tee tulemust: mis on ingerisoomlaste maitokaali ja mis selle pealtnäha lihtsa toidu eriliseks teeb? Aili Tervonen räägib oma pere Eestisse sattumise loo ning avab vaarema Ewa retseptisahtli.  

Maitokaali retsept 

Vaja läheb: 
300g värsket peakapsast 
70g porgandit 
15g võid 
0,5 l piima 
soola 
tilli 

Valmista suppi nii: 

  1. Pese ja koori porgandid. Tükelda kapsas laastudeks ja porgand kuubikuteks.  
  1. Pane köögiviljad potti ning vala juurde niipalju vett, et köögiviljad napilt kaetud oleks. Lisa sool ja või, keeda pehmeks.  
  1. Kalla potti piim. Kuumuta pidevalt segades tasasel tulel keemiseni.  
  1. Serveeri hakitud tilliga. 


Video: Rasmus Puksmann, Joosep Kink
Foto: Laura Liinat
Toetajad: Kultuuriministeerium, Tallinna Kodurahuprogramm

Comments are closed.