ROMA KÖÖK: MARIKLJAD

top feature image

ROMA KÖÖK: MARIKLJAD

Selle aasta kevadel osalesid romad Eesti Folkloorinõukogu pärimusinkubaatoris, kus õppisid, kuidas oma kultuuri ja paikkonna eripärasid tutvustada ning edasi õpetada. Nüüd on hea meel näidata ühte käidud tee tulemust: mis on romade marikljad ja mis need eriliseks teeb? Zalina Dabla räägib oma rahvakillu roast, mida võib kutsuda hellitavalt ka rändaja toiduks, sest selle valmistamiseks piisab vaid käepärasest.

Marikljade retsept


Vaja läheb:

500 g jahu
100 g vett
1 tl soola
soovi korral 1 muna

Praadimiseks ja keetmiseks vett ja õli

Täidiseks: (hakk)liha, sibulat, küüslauku, porgandit, tomatit

Valmista marikljasid nii:

  1. Valmista tainas, segades kokku jahu, vesi, sool ja muna.
  2. Tee tainast väikesed pallid ja vajuta või rulli need käelaba suuruselt lapikuks.
  3. Pane vesi keema, lisa sellesse veidi õli või muud rasvainet. Tõsta lapikud tükid vette keema. Kui need tõusevad pinnale, on need valmis.
  4. Haki täidise koostisosad väikesteks tükkideks.
  5. Kuumuta pannil õli või või. Prae täidis läbi ja tõsta kõrvale.
  6. Prae pannil marikljasid kuni need on kuldsed. 

Video: Rasmus Puksmann
Foto: Laura Liinat
Toetajad: Kultuuriministeerium, Tallinna Kodurahuprogramm

Comments are closed.