TÜRGI TOIDU TÖÖTUBA

TÜRGI TOIDU TÖÖTUBA

Aeg: 18. september 2023 kell 17.30-20.30 
Maht: 3 tundi 
Hind: 20 eurot (grupis kuni 10 osalejat) 
Asukoht: Estonia pst 5a õppeköök
Koolitaja: Celal Yildri
Keel: eesti

Türgi köök ühendab paljude Aasia ja Kaukaasia rahvaste traditsioone, roogade valik on lai, toidud tervislikud. Paljude asjatundjate hinnangul on türgi köök maitseainete tarvitamise poolest tasakaalustatuim maailmas, lisaks sellele aga ka mitmekesine ja fantaasiarikas.

Türgi toidu töötoas on võimalik tutvuda kahe traditsioonilise toiduga:

  • Türgi pitsa ehk Lahmacun on tuntud Türgi roog, mille valmistamiseks kasutatakse ümmargust õhukest taignatükki ning köögiviljade, paprika, hakkliha ja erinevate vürtside segu. Lahmacun on Türgis kuulus tänavatoit, mida võib süüa nii vahepalana kui ka eraldi söögikorrana. Tavaliselt keeratakse see kokku salati või ürtidega ja pigistatakse peale sidrunit.
  • Kadayıf on traditsiooniline türgi magustoit, millel on mitmeid variatsioone. Erinevates piirkondades on välja töötatud eriomased retseptid ja esitlusviisid. Kadayıf on magustoit, mida pakutakse tavaliselt erilistel päevadel või tähtpäevadel.

REGISTREERUN!

Kui võimalik, palume osalejatel kaasa võtta isiklik põll. Vähendame koolituse järgselt põllede pesemist, säästes sellega vett ja loodust. Täname!

Koolitajast lähemalt:

Celal on oma perega Eestis elanud juba 3,5 aastat, ta räägib vabalt eesti keelt ning töötab matemaatikaõpetajana. Ta on läbi viinud Türgi toidu töötubasid ka varem. Loe Celali kohta lähemalt!

Töötuba toimub Rahvuskultuuride nädala raames, korraldajad: Eesti Folkloorinõukogu, Tallinna Rahvaülikool ja Tallinna linn.