KOREA VÜRTSIKAS PORGANDISALAT

top feature image

KOREA VÜRTSIKAS PORGANDISALAT

Oktoobri esimesel nädalavahetusel toimus Vormsi saarel pärimuspidu Kultuuriruumi rikkus, mille käigus sai tutvuda Eestis elavate erinevate rahvuste pärimusega. Mitmete töötubade seas õpetas aastakümneid Eestis elanud ja siin ka oma restoranides kokana töötanud korealanna Arina Han valmistama porgandisalatit. Võib mõelda, et mida erilist on ühes seesuguses juurviljasalatis, aga Korea versioon pole teps mitte see, mida eestlased ette kujutavad. Arina on õppinud valmistama vürtsikat salatit oma ema ja vanaema käest, kuid ta näeb, et niisama hinnatud on see ka mõnes Kesk-Aasia riigis. Korea porgandisalat sobib hästi eraldi söögina, aga ka prae lisandina. Avaldame saladuse, mis Korea porgandisalati eriliseks teeb!

Vaja läheb:
200 g taimeõli
suurt salatisibulat
paprikat
6-7 porgandit
2-3 küüslauku
soola
äädikat
suhkrut
jahvatatud musta pipart
tšillipipart
koriandriseemneid
soovi korral värsket kurki

Valmista salatit nii:

  • Kuumuta pannil taimeõli ja prae selles viiludeks lõigatud sibul ning paprika. Jäta segu jahtuma.
  • Riivi porgandid seesuguselt, et moodustuksid pikad peened ribad. Tõsta riivitud porgand kaussi.
  • Haki küüslauguküüned võimalikult väikesteks tükkideks ja lisa porgandile.
  • Maitsesta porgandit soola, suhkru, piparde, koriandriseemnete ja äädikaga. Ära ole maitseainete lisamisel tagasihoidlik.
  • Sega salatisse ka õlisegu. Maitse ja vajadusel lisa vürtse.
  • Soovi korral võib riivida juurde peeneid kurgiribasid.

Comments are closed.