VENEZUELA TOIDU TÖÖTUBA
Aeg: 20. september 2023 kell 17.30-20.30
Maht: 3 tundi
Hind: 20 eurot (grupis kuni 10 osalejat)
Asukoht: Estonia pst 5a õppeköök
Koolitaja: Luz Rodriguez
Keel: inglise
Venezuela toit – see on maitsed, värvid ja armastus! Võib öelda, et venezuelalased kõnelevadki toidu kaudu. Nende toidukultuuris kohtuvad traditsioonid ja söögi valmistamise rõõm. Seda kõike saab kogeda ka töötoas, kus õpime tegema viite erinevat rooga.
Töötoas valmivad ühekoos järgmised toidud:
- tequeño (paneeritud juustupulk), mida peetakse pidustuste kuningaks;
- arepa Reina Pepeada (kana-avokaado täidisega sai), mis on venezuelalaste visiitkaardiks;
- bollito aliñado (maitsestatud maisijahust pätsike);
- juustuempanada, mis on pidusöögiks Venezuela rannikualadel ja
- cachapa (Venezuela juustu täidisega maisijahust pannkook).
Kui võimalik, palume osalejatel kaasa võtta isiklik põll. Vähendame koolituse järgselt põllede pesemist, säästes sellega vett ja loodust. Täname!
Koolitajast lähemalt: Luz Rodriguez
Luz on sündinud ja kasvanud Venezuelas, Eestisse kolis ta kolm aastat tagasi. Igapäevaselt võibki teda kohata Viva Venezuela Food köögis, õpetades valmistama oma päritolu toite ja rõõmustades igat Eesti nurka venezuela maitsetega.
Luz on pidanud toidutegemist ja köögis toimetamist alati oma tugevuseks – nagu ta ise ütleb, siis söögi kaudu on võimalik väljendada oma hinges ja südames peituvat Venezuela soojust.
Kus iganes ma peatun, seal on Venezuela!